Tablete sa produženim oslobađanjem

Farmaceutski oblici sa trenutnim oslobađanjem oslobađaju aktivnu supstancu ubrzo nakon unosa i obično se moraju uzimati nekoliko puta dnevno. Sa druge strane, farmaceutski oblici sa produženim oslobađanjem omogućavaju oslobađanje aktivne supstance tokom dužeg perioda, zbog čega se lek može uzimati samo jednom dnevno. Time se poboljšava pridržavanje terapije kod pacijenata i povećava efikasnost lečenja.

Farmacevtske oblike s podaljšanim sproščanjem zdravilne učinkovine

Pošto se lek oslobađa postepeno i tokom dužeg perioda, fluktuacije koncentracija aktivne supstance u plazmi manje su izražene nego kod oblika sa trenutnim oslobađanjem. Kao rezultat, mogu se izbeći neželjene reakcije povezane sa značajnijim fluktuacijama, što dovodi do bezbednijeg lečenja.

Tablete gliklazida sa produženim oslobađanjem za snižavanje nivoa glukoze u krvi

Aktivna supstanca, gliklazid, ugrađena je u homogenu matricu koja omogućava ravnomernu distribuciju aktivnih i pomoćnih supstanci. Matrica sadrži celulozni polimer koji bubri u kontaktu sa telesnim tečnostima u gastrointestinalnom traktu i formira sloj gela.

Gliklazid je aktivna supstanca iz klase sulfonilurea koja se koristi za oralno lečenje dijabetes melitusa tipa 2. Krka proizvodi tablete sa produženim oslobađanjem u različitim jačinama. Tablete većih jačina imaju podeonu crtu koja omogućava da se tableta precizno prelomi i da se doza tako prilagodi potrebama pacijenata.

Slideshow slide 1

Tablete s produženim oslobađanjem

0:42

Istražite više

Multiparty banner 1

SAVREMENA TEHNOLOGIJA

Naši lekovi se proizvode koristeći savremenu tehnologiju u fabrikama u Sloveniji i širom sveta.

Više

KVALITET

Posvećeni smo kvalitetu jer je važan deo svega što radimo.

Više

LEKOVI

Omogućavamo bezbedno i efikasno lečenje visokokvalitetnim lekovima.

Više