3. 7. 2024

Zaposleni – naši jaki koreni i čvrst temelj

4 min. čitanja

Tradicionalni Dan Krkinih nagrada je najprestižniji događaj koji dokazuje da Krkini zaposleni širom sveta, bez obzira na jezik koji govore ili zemlju u kojoj žive, imaju istu misiju i dele iste vrednosti. Svake godine nas podseća koliko su važni ljudi. Oni su ti koji svojim veštinama, predanošću, posvećenošću i strašću pomažu da se izgradi kultura kompanije i da se ispune njeni ciljevi. Ovogodišnja manifestacija je bila posebno svečana zbog 70. godišnjice kompanije Krka. Na centralnoj svečanosti održanoj u Otočcu odato je priznanje Krkinim zaposlenima koji su svojim odanim, posvećenim, inventivnim radom i dostignućima značajno doprineli uspesima kompanije Krka. Dodeljene su jubilarne plakete radnicima, a dobili su ih i najbolji zaposleni i najbolji rukovodioci.

1
Krkina nedelja dobrotvornog rada i volontiranja

Generalni direktor Krke i predsednik upravnog odbora, Jože Colarič, zahvalio se zaposlenima na njihovom doprinosu u razvoju Krke: „Krkinih 70 ne odnosi se samo na godine. To su naši jaki koreni, naš čvrst temelj. Za sve što sada jesmo i čemu težimo. One su osnova za danas i za sutra. Svi ste važni, vi koji radite u istraživanju i razvoju, vi koji razvijate nove proizvode i tehnologije i obezbeđujete dozvole za stavljanje lekova u promet. Sa vama i zbog vas možemo da održimo bogatu ponudu renomiranih lekova i proizvoda, dopunjavamo je novim i ulazimo u nove terapeutske oblasti. Vi ste važni, vi koji obezbeđujete dostupnost Krkinih lekova i proizvoda, njihov visok kvalitet, dovoljne zalihe i pristupačnost. Krkina velika prednost je i naša razvijena marketinška i prodajna mreža. Isto važi i za čitav lanac snabdevanja, inženjering sa tehničkim uslugama, informacijske tehnologije, korporativnu ekonomiju, finansije, ljudske resurse i sva druga odeljenja u Krki koja omogućavaju naš nesmetani rad. Ne smemo da zaboravimo ni na naše zaposlene u kompaniji Terme Krka, koji obezbeđuju najudobniji mogući boravak našim gostima. Zbog svih vas naša misija može da obilazi svet i da se vraća kući – u obliku dobrih poslovnih odnosa i rezultata.“ Gospodin Colarič se zahvalio dobitnicima nagrada na ovogodišnjoj manifestaciji u Otočcu.

Radne jubileje je proslavilo 637 zaposlenih

Broj naših zaposlenih neprestano raste. Srce i duša naše kompanije su skoro 13.000 zaposlenih koji rade u 51 kompaniji i predstavništvima u inostranstvu. Generacije inventivnih i kreativnih zaposlenih doprinosile su Krkinom razvoju u njenih 70 godina postojanja i pretvorile su je u jednu od najvećih i najuspešnijih generičkih farmaceutskih kompanija na svetu. Krkini zaposleni su ispisali njenu priču o uspehu svojom vizijom, strašću i predanošću, a to nastavlja da usmerava i inspiriše sve nas.

Ove godine 637 zaposlenih u Krka grupi proslavilo je radne jubileje, od kojih je 293 radilo u Krki 10 godina, 114 je radilo 20, 101 je zaposleno 30 godina, 48 ima 35, a 81 čak 40 godina radnog staža. Osim zaposlenih u Sloveniji, jubilarne plakete su dobili i radnici iz Austrije, Azerbejdžana, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Finske, Nemačke, Mađarske, Italije, Kazahstana, Letonije, Litvanije, Moldavije, Mongolije, Crne Gore, Poljske, Portugalije, Rumunije, Rusije, Severne Makedonije, Slovačke, Srbije, Španije, Ukrajine i Uzbekistana.

Najbolji radnici i rukovodioci

Lojalnost zaposlenih i pozitivna atmosfera dodatno se podstiču godišnjim izborom za najbolje zaposlene i najbolje rukovodioce. Cilj je da se nagrade oni izuzetni radnici koji svojim primerom daju inspiraciju drugima. Poziv za prijavljivanje je objavljen u martu i dobili smo 763 predloga – 598 za najbolje zaposlene i 165 za najbolje rukovodioce. Različite komisije su zatim izabrale 51 najboljeg zaposlenog i 18 najboljih rukovodilaca na nivou svake organizacione jedinice i 10 najboljih zaposlenih i 5 najboljih rukovodilaca na nivou Krka grupe.

Dobitnici Krkinih nagrada u oblasti marketinga za 2023. godinu takođe si bili u izboru za najbolje zaposlene i najbolje rukovodioce, uključujući 2 najbolja menadžera marketinga, 2 najbolja oblasna menadžera, 1 najboljeg internog trenera, 6 najboljih brend menadžera, 7 najboljih okružnih menadžera, 1 najboljeg saradnika za marketinšku analizu, 3 najbolja saradnika za ključne partnere i 50 najboljih stručnih saradnika. Među nagrađenima je i 5 najuspešnijih zaposlenih u oblasti registracije lekova.

Nagrade za najbolje rukovodioce i najbolje zaposlene, kao i marketinške nagrade i priznanja u oblasti registracije lekova, dodeljene su i zaposlenima u kompanijama i predstavništvima u inostranstvu. To dodatno ojačava Krkinu međunarodnu orijentaciju i razvoj naše globalne poslovne mreže.