Prezentacija kompanije

Prezentacija kompanije

Krka je u samom vrhu među generičkim farmaceutskim kompanijama u svetu. Već duže od pola veka mi uspešno primenjujemo svoje strategije i sledimo svoju misiju i viziju.

Poslovna delatnost

Osnovnu poslovnu delatnost Krke čine proizvodnja i prodaja lekova koji se izdaju na recept, proizvoda za samostalno lečenje, kozmetike i veterinarskih proizvoda. Delatnost kompanije dopunjuju zdravstveno-turističke usluge.

Tržišta

Naši proizvodi se prodaju u preko 70 zemalja. U okviru strategije poslovanja, sebi smo postavili cilj uravnotežene prodaje u pet različitih regiona: Slovenija, Centralna Evropa, Jugoistočna Evropa, Istočna Evropa, Zapadna Evropa i prekomorska tržišta.

Istraživanja i razvoj

Krka intenzivno razvija inovativne generičke lekove, tj. generičke lekove sa dodatnom vrednošću, koji su proizvod sopstvenog znanja i obezbeđuju našim proizvodima ključne prednosti i godinama posle pojavljivanja na tržištu. Svi naši lekovi su visokog kvaliteta, efikasni i bezbedni. Naše proizvode prodajemo pod sopstvenim brendovima.

Kvalitet

Kao generički proizvođač, Krka proizvodi lekove koji u pogledu kvaliteta, bezbednosti i efikasnosti stoje rame uz rame sa vodećim svetskim farmaceutskim kompanijama. Kvalitet, u najširem smislu te reči, kreiraju, održavaju i za njega odgovaraju svi zaposleni. Sistematskim pristupom Krka želi da nadmaši zahteve svojih klijenata i da ispuni postavljene ciljeve poslovanja.

Investicije

Strateško usmerenje na razvoj sopstvenih generičkih lekova realizuje se kroz  ulaganje u razvojno-istraživačke kapacitete i Krkine centre za proizvodnju i distribuciju širom sveta.

Briga o zaposlenima

Poslovni uspesi Krke zasnivaju se na posvećenosti i znanju zaposlenih. Krka čini sve da pridobije, motiviše i zadrži posvećene i sposobne saradnike i da izgradi kulturu internacionalne kompanije. Investiranje u znanje i razvoj svih zaposlenih omogućava im da ostanu među najboljima  u svojim područjima rada.