Investicije

Strateško usmerenje na razvoj sopstvenih generičkih lekova realizuje se kroz  ulaganje u razvojno-istraživačke kapacitete i Krkine centre za proizvodnju i distribuciju širom sveta.

Investicije

Najvažniji rezultat većih ulaganja tokom protekle decenije predstavlja moderno postrojenje za proizvodnju tvrdih oblika lekova, fabrika Notol. Ta fabrika ima zatvoren sistem proizvodnje sa vertikalnim protokom materijala, visokim stepenom automatizacije, kompjuterskim upravljanjem i internim transportom. Ovo osigurava najviši nivo bezbednosti proizvoda i zaštite zaposlenih. Strateško usmerenje na razvoj sopstvenih generičkih lekova realizuje se kroz  ulaganje u razvojno-istraživačke kapacitete i Krkine centre za proizvodnju i distribuciju širom sveta.

Investicija u fabriku Sinteza 4 podržava vertikalno integrisani model proizvodnje, koji kontroliše čitav proces od razvoja sirovina do finalnih proizvoda. Sinteza 4 je jedna od najvećih fabrika te vrste u Evropi i izgrađena je skladu sa najnovijim tehnološkim rešenjima, integrisanim sistemom upravljanja i najstrožim evropskim standardima koji se odnose na zdravlje i bezbednost ljudi i očuvanje životne sredine.

Nova fabrika za hemijsku sintezu, koja proizvodi aktivne farmaceutske supstance za Krkine sopstvene brendove, omogućava potpunu kontrolu nad farmaceutskim sastojcima koji su najvažniji deo lekova.

Krka sada realizuje brojne projekte koji se tiču proizvodnje finalnih proizvoda i sirovina, kao i modernizacije infrastrukture, kako bi obezbedila podršku visokog kvaliteta za poslovne funkcije čitave Grupe.